Desim Oy - Tiedotteet

Avainturvallisuus

Avaimen kadotessa tai unohtuessa huoneistoon tulee kääntyä huoltoyhtiön puoleen, silloin kun huoltoyhtiö pitää talonkirjaa. Muissa tapauksissa voi ottaa yhteyttä isännöitsijään. Asukkaan tulee olla merkitty talonkirjaan ja todistaa henkilöllisyytensä esittäessään oven avauspyynnön.

Vakuutukset

Asukkaan tulee ottaa omakohtainen vakuutus, joka kattaa irtaimiston ja vastuuvakuutuksen.

Palovaroitin

Huoneistoissa tulee olla palovaroitin ja yli 60 neliön asunnoissa vähintään kaksi. Huoneiston haltijan tulee varmistua säännöllisesti varoittimien toimintakuntoisuudesta.

Järjestyssäännöt

Kaikissa taloyhtiöissä on järjestyssäännöt, jotka tulisi löytyä jokaisesta huoneistosta. Kadonneen tilalle saa uuden isännöitsijältä. Järjestyssääntöjen noudattaminen parantaa kaikkien asumis- viihtyvyyttä.

Jäteohjeet

Kaikissa taloyhtiössä on keräysastiat sekajätteille, biojätteille, pahville ja lehdille. Lasi- ja metalliromu on kunkin toimitettava asianmukaisiin lasin- ja metallinkeräyspisteisiin sekä elektroniikkaromu, ongelmajätteet samoin kuin huonekalut asianomaisiin keräyspisteisiin tai jäteasemalle.

Siivous ja huolto

Siivouksesta ja huollosta vastaa useimmissa tapauksissa ulkopuolinen siivous/huoltoyhtiö, jonka yhteystiedot ilmenevät taloyhtiön ilmoitustaululta. Näissä asioissa on syytä ensisijaisesti kääntyä näiden toimijoiden puoleen. Toissijaisesti viestit voi jättää myös isännöitsijälle.